ZF – Laurenţiu Afrasine, CEO al Akcent Development: Anul 2024 are semne bune pentru piaţa imobiliară

Laurenţiu Afrăsine, CEO Akcent Development și dezvoltator al Akcent City, a vorbit la Ziarul Financiar Live despre piaţa imobi­liară din 2024. În opinia sa, piaţa imo­bi­liară îşi va reveni în acest an, pe măsură ce inflaţia şi dobânzile dau înapoi.

Din punctul său de vedere, începutul de an pare unul bun si, deși oamenii sunt încă debusolați de schimbările de TVA, majorarea acestuia, există un interes din partea publicului, care este interesat să facă vizionări. Asta dacă ne referim la cel mai nou proiect aflat în dezvoltare – Akcent City.

“Deși o provocare o reprezintă accesarea creditelor ipotecare, spre deosebire de 2023, unde am văzut o scădere a numărului de credite acordate, 2024 vine cu semne bune în sensul în care studiile noastre ne-au arătat că sunt mai multe unități bancare ce au înțeles transformările și schimbările și vin cu oferte cu dobânzi fixe pe cinci ani, aspect care le poate face mai atractive pentru cumpărători.

Într-adevăr, va trebui să vedem ce se va întâmpla cu această diferență de 4%, creșterea TVA-ului. Sunt două scenarii: o să fie absorbită de către cumpărător, adică dezvoltatorii o vor pune în preț, fie va fi absorbită de dezvoltator. Noi am luat decizia de a o absorbi noi.

Faptul că Bucureștiul, capitală europeană, are în continuare cele mai mici prețuri pe metru pătrat este un lucru care trebuie să ne dea de gândit.

Dacă ne uităm la previziunile economice făcute de către Comisia Europeană, România se află în continuare într-o zonă oarecum de stabilitate și chiar se așteaptă o ușoară creștere economică.”

Dezvoltatorul a povestit și despre Akcent City, fiind cel mai mare proiect construit într-o singură fază la nivel de București, sector 1, Bucureștii Noi fiind o zonă în care acesta crede foarte mult, conectată la toată rețeaua de transport public și o zonă cu foarte multe facilități. O dezvoltare de 100.000 mp în doi ani de zile.

Mai multe informații despre piața imobiliară din 2024 și despre Akcent City puteți vedea în video.

Link Zf

Intră în
legătură
cu noi

031.005.0100


Str. Navigației, nr. 2A Sector 1, București

Birou de vânzări

Bulevardul Bucureștii Noi, nr. 43

Program

Luni - Vineri - 10:00 - 18:00

Sâmbătă - 10:00 - 14:30

Duminică - Închis

Vă recomandam să faceți o programare în avans, pentru a evita timpul de așteptare.













    phone logo 031.005.0100