Garsonierele și apartamentele de tip studio

Dacă în articolul trecut am discutat despre apartamentele de 2 camere, articol pe care îl poți vedea aici, acum ne-am gândit să povestim puțin despre garsoniere și studouri, două tipuri de apartamente pe care le găsești în Akcent City.

Ți-ai pus întrebarea “ce să aleg între cele două?”. În funcție de ce îți dorești, răspunsurile ar putea fi destul de simple. Deși pot părea asemănătoare pe alocuri, diferențele dintre ele sunt vizibile.

1.În ultimii ani, studiourile au devenit destul de cunoscute și le găsești doar în blocurile noi. Mulți confundă garsoniera cu studioul, ceea ce, desigur, este eronat. Deși ambele au dimensiuni mai mici și o valoare de achiziție mai mică, dacă le-am compara cu apartamentele de 2 sau mai multe camere, sunt la fel de potrivite pentru persoanele singure, cei la început de drum sau studenți, cei care se deplasează foarte mult, cât și pentru cupluri.

În Akcent City, garsonierele au dimensiuni cuprinse între 35 mp și 38 mp suprafață utilă, iar studiourile 42 mp suprafață utilă. Iar la acestea se adaugă terasele și, în cazul anumitor tipuri de garsoniere, grădina.

2.Studiourile, comparativ cu garsonierele, au deja spațiul de dormit delimitat de zona de relaxare, adică living-ul. Compartimentarea este astfel făcută încât tu să îți poți separa mai ușor spațiile.

3.Avantajul în cazul ambelor tipuri de apartamente construite în Akcent City este că baia este separată printr-un hol de celelalte încăperi, iar bucătăria este separată de încăperea principală printr-un perete din sticla securizată, ceea ce crează un spațiu vizual amplu si face ca locuința să fie mai spațioasă. Comparativ cu multe alte garsoniere sau studiouri, unde bucătăria este open space, ceea ce poate prezenta și dezavantaje, în acest caz ai numai avantaje, printre care și contactul vizual pe care îl ai cu cei din cealaltă încăpere.

4.Prețul. Cum este de așteptat, prețul studiourilor este mai mare decât cel al garsonierelor. Asta se datorează diferenței de mp utili și a compartimentării diferite. Astfel, dacă ești la început de drum, garsoniera poate fi soluția perfectă până în momentul în care îți vei dori un apartament mai mare.

5.Garsoniera și studioul pot fi, de asemenea, modele ideale pentru investiție, fiind ușor și rapid de închiriat.

6.Avantajul garsonierelor și studiourilor este că organizarea spațiului poate fi făcută ușor. Le poți mobila ușor și te poți axa pe un stil minimalist, ceea ce înseamnă implicit modern. Spațiile sunt mult mai rapid de organizat și necesită o investiție minimă.

7.Eficiență energetică mărită. Ambele tipuri, datorită dimensiunilor mai mici, pot fi încălzite/răcite mai ușor, ceea ce se transpune în costuri mai mici de întreține și pentru utiliăți. În special când blocul este deja contruit după normele nZEB, ca în cazul complexului Akcent City, ceea ce presupune din start un consum mai mic de energie pentru toate apartamentele din complex.

Akcent City este un complex rezidențial în Bucureștii Noi, la 2 minute de stația de metrou Jiului, acces la stații STB și centre comerciale, format din cinci blocuri, însumând peste 700 de apartamente, de la garsoniere la apartamente de patru camere, câte două lifturi spațioase per bloc (de 8 și 10 persoane), peste 900 de locuri de parcare supraterane și subterane, inclusiv locuri pregătite pentru încărcare electrică, 4000 mp cu spații verzi și locuri de joacă, acces securizat și supraveghere.

Intră în
legătură
cu noi

031.005.0100


Str. Navigației, nr. 2A Sector 1, București

Birou de vânzări

Bulevardul Bucureștii Noi, nr. 43

Program

Luni - Vineri - 10:00 - 18:00

Sâmbătă - 10:00 - 14:30

Duminică - Închis

Vă recomandam să faceți o programare în avans, pentru a evita timpul de așteptare.













    phone logo 031.005.0100