De ce să cumperi un apartament cu 3 sau 4 camere?

Sunt multe decizii importante în viață, care se fac în timp și în urma unei analize atente. Iar una dintre acestea este alegerea acelui loc pe care să-l numești “acasă”. Deși se spune că este o alegere subiectivă, bazată pe sentimente, ea trebuie sa fie nu doar atât. Trebuie să corespundă nevoilor noastre de moment, dar și de viitor. Așa cum generic se spune, alegerea unei case poate fi “one time in life” pentru mulți dintre noi. Ultimii ani au arătat o maturizare a pieței, oamenii fiind mai mult pragmatici decât emoționali, punând accent pe locurile mai spațioase și pe compartimentările eficiente.

În articolele trecute am comparat studiourile și garsonierele, articol pe care îl poți citi aici. Apoi, pentru că era imperios necesar să ne informămcititorii, am povestit despre apartamentele de 2 camere. Și pentru că nu ne puteam opri aici, în acest articol vom povesti despre apartamentele de 3 și de 4 camere și despre ce să ai în vedere atunci când alegerea se face între acestea două.

În momentul în care vine vorba despre apartamentele cu mai multe camere, un lucru foarte important de avut în vedere este compartimentarea. Ideal, în măsura în care acest lucru este posibil, varianta optimă este sa alegi decomandat. În Akcent City, toate apartamentele, indiferent de numărul de camere, sunt decomandate. Ceea ce înseamnăca nu vei avea trecere dintr-o încăpere în cealaltă, acestea având acces separat din holuri. Asta îți va garanta ție și familiei intimitatea de care aveți nevoie.

Legat de apartamentele decomandate și compartimentare, în Akcent City toate bucătăriile sunt închise cu un perete de sticlă. Ceea ce pe lângă luminozitate și senzația de open space, oferă și un camp vizual mai larg, iar locuința pare chiar mai spațioasă decât este deja.

Suprafețele. Când discutăm despre aceste tipuri de apartamente construite în blocurile noi, suprafețele sunt generoase. În Akcent City, în cazul apartamentelor de 3 camere, suprafețele utile pornesc de la 74 mp, ajungând și la 107 mp utili, iar în cazul apartamentelor de 4 camere, suprafețele utile pornesc de la 110 mp și ajung până la 122 mp. Implicit, încăperile sunt spațioase și bine delimitate, pentru ca fiecare încăpere să fie folosită conform nevoilor.

Diferența de preț. Atunci când discutăm despre aprtamente de 3 și 4 camere, a căror suprafață se învârte în jurul a 100 mp, diferența de preț poate fi una relativ mică raportat la diferența numărului de camere. Astfel, pe termen lung, în funcție de motivele achiziției sau de mărimea familiei, un apartament de 4 camere poate fi o alegere mai bună din punct de vedere al bugetului investit.

Terasele și grădinile.În cazul acestor apartamente, un lucru este sigur. Spațiul exterior oferit este unul generos.În functie de ce îți dorești și de poziționarea apartamentului în complex, poți alege între apartamentele cu grădină sau cele cu terasă.  Concluzia? Mai mult spațiu outdoor doar al tău.

Apartamentele cu mai multe camere îți permit delimitarea spațiului mult mai ușor. Livingul poate fi utilizat exclusiv ca spațiu de relaxare, timp petrecut cu prietenii sau, de ce nu, serile de cinema. Una dintre camere, mai ales în cazul apartamentelor de 4 camere poate fi organizată ca birou sau bibliotecă. Dacă ești un împătimit al cititului, ce poate fi mai frumos decat să ai o bibliotecă bine organizată și un spațiu în care să citești fiind inconjurat de cărți? Sau poate poți organiza un dressing întreg pentru tine și pentru jumătatea ta. Nu în ultimul rând, una dintre încăperi poate fi folosită chiar și pentru musafiri sau o întreagă sala de sport direct la tine acasă. Idei sunt multe, trebuie doar sa lași frâu liber imaginației și să le pui în practică.

Două băi, mai puține conflicte. Nu doar că poți avea mai mult timp petrecut în baie, relaxându-te într-o cadă plină cu spumă, fără teama că vei fi dat afară de acolo (să fim realiști, de câte ori nu ni s-a intamplat, atunci când era doar o baie, să aibă nevoie ba partenerul, ba copiii).  Dar chiar și atunci când nu este vorba de familie, poți face o baie pentru familie și una pentru musafiri.

Apartamentele de 3 și 4 camere sunt alegerile perfecte pentru familiile numeroase, pentru cei cărora le place să își petreacă timpul cu prietenii, pentru cei care își doresc o împărțire cât mai eficientă a încăperilor în funcție de pasiuni și, nu în ultimul rând, pot fi foarte potrivite pentru închiriere.

Consumul de energie și cheluielile acestor apartamente vor fi mai mari decât în cazul studiourilor sau apartamentelor de 2 camere, dar atât timp cât blocurile sunt realizate corect și conform ultimelor norme nZEB (consum de energie redus), cheltuielile de întreținere vor fi cele corecte raportate la numărul de camere. Iar în Akcent City poți fi relaxat pe acest subiect.

Akcent City este un complex rezidențial în Bucureștii Noi, la 2 minute de stația de metrou Jiului, acces la stații STB și centre comerciale, format din cinci blocuri, însumând peste 700 de apartamente, de la garsoniere la apartamente de patru camere, câte două lifturi spațioase per bloc (de 8 și 10 persoane), peste 900 de locuri de parcare supraterane și subterane, inclusiv locuri pregătite pentru încărcare electrică, 4000 mp cu spații verzi și locuri de joacă, acces securizat și supraveghere.

Intră în
legătură
cu noi

031.005.0100


Str. Navigației, nr. 2A Sector 1, București

Birou de vânzări

Bulevardul Bucureștii Noi, nr. 43

Program

Luni - Vineri - 10:00 - 18:00

Sâmbătă - 10:00 - 14:30

Duminică - Închis

Vă recomandam să faceți o programare în avans, pentru a evita timpul de așteptare.













    phone logo 031.005.0100