Casa cu consum de energie aproape zero – nZEB

Akcent City este cel mai mare proiect de anvergură aprobat după intrarea în vigoare a reglementărilor prinvind normele nZEB, în sectorul 1, la doar 2 minute de stația de metrou Jiului. Autorizația de constructie a fost emisă cu respectarea dispozițiilor europene privind eficiența energetică și reducerea dioxidului de carbon.

Nearly Zero Energy Buildings (nZEB) sau, tradus, clădiri cu consum de energie aproape zero reprezintă clădirile cu o performanță energetică ridicată, aportul de energie din surse convenționale fiind foarte scăzut și este acoperit în mare proporție de energia provenită din surse regenerabile, care sunt incomparabil mai ecologice.

Potrivit Legii nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, republicată: clădirile noi, pentru care recepţia la terminarea lucrărilor se efectuează începând cu 31 decembrie 2020, vor fi clădiri al căror consum de energie din surse convenţionale este aproape egal cu zero.

Practic, casele ce urmează a fi construite sau sunt renovate major trebuie să respecte standardele nZeb.

Astfel, conform legislației, energia regenerabilă trebuie să acopere cel puțin 30% din consum într-o clădire cu standard nZEB prin panouri solare, pompe de căldură etc. sau prin achiziția de energie din surse regenerabile produse la fața locului sau în apropiere, pe o rază de 30 de km față de coordonatele GPS ale clădirii.

Sectorul clădirilor este cel mai mare consumator de energie, dar și poluator la nivel global. Astfel, statele lumii caută soluții pentru un viitor mai sustenabil. Uniunea Europeană are cel mai ambițios țel pentru anul 2050: decarbonizarea completă a țărilor membre. Adică fiecare sector al economiei să aibă 0 emisii de dioxid de carbon, inclusiv sectorul clădirilor.

Asta nu inseamna că o clădire nu consumă deloc energie. Înseamnă să consume aproape aceeași cantitate de energie cu cea pe care o produce. Altfel spus, diferența dintre energia consumată și cea produsă să fie zero – sau cât mai aproape de zero.

Printre lucrurile avute în vedere pentru îndeplinirea standardelor nZEB se numără:

      • izolația termică bună
      • ferestre și uși performante
      • sisteme de ventilare care să asigure calitatea aerului din interior
      • componenta de recuperare a căldurii
      • gestionarea emisiilor de CO2
      • sisteme de preparare a apei calde menajere
      • sisteme de iluminat
      • sisteme de automatizare și control

Printre avantajele unei cladiri nZEB se numără:

      • Eficiență energetică – pierderi de căldură reduse
      • Consum de energie redus – facturi mai mici
      • Reducerea emisiilor de dioxid de carbon – calitate mai bună a aerului
      • Izolare fonică
      • Reducerea poluării

Pentru că ne-am dorit un grad de eficiență energetică foarte bun, am ales să folosim o zidărie interioară din cărămidă porotherm, iar fațada este una mixtă, fiind finisată cu profile de termosistem decorativ din poliuretan, material eficient împotriva apei și umidității și o componentă de fațadă ventilată.

Tâmplăria din apartamente este realizată cu profile din PVC cu 7 camere termice și sticlă tripan, cea care va asigura păstrarea căldurii și liniștii. Parchetul laminat este montat pe un sistem de izolație termică de poliuretan și ne vom asigura că va oferi confort termic ridicat și va fonoizola camerele eficient.

Ferestrele înalte vor asigura iluminatul natural al apartamentelor, ceea ce va rezulta într-un consum mai mic de curent electric necesar iluminatului apartamentelor.

Complexul va dispune de centrale de bloc Hoval, de ultimă generație, care nu doar sunt mai eficiente decât centralele de apartament, dar și mai puțin poluante.Toți cei care își caută o nouă locuință sunt interesați nu doar de confortul acesteia, ci și de cheltuielile pe care aceasta le va implica de-a lungul timpului. Din acest motiv, ne-am axat pe sustenabilitate,  pe consumul redus de energie și pe cheltuielile mai mici de mentenanță. Toate acestea ne-au determinat să alegem cele mai bune și eficiente soluții pentru viitoarea comunitate.  Și, desigur, fiecare apartament va avea contorizare proprie pentru electricitate, căldură, apă rece și apă caldă menajeră.

Ne dorim o comunitate conștientă de resursele limitate ale mediului înconjurător, de aceea aplicăm exigențele impuse de legislația nZEB, mai ales cele care fac referire la eficiența energetică. Un lucru care se va reflecta pe viitoarele facturi, costurile de încălzire și răcire ale apartamentelor fiind mult mai bine controlate. De asemenea, amenajăm și un sistem de colectare selectivă a deșeurilor.

Intră în
legătură
cu noi

031.005.0100


Str. Navigației, nr. 2A Sector 1, București

Birou de vânzări

Bulevardul Bucureștii Noi, nr. 43

Program

Luni - Vineri - 10:00 - 18:00

Sâmbătă - 10:00 - 14:30

Duminică - Închis

Vă recomandam să faceți o programare în avans, pentru a evita timpul de așteptare.













    phone logo 031.005.0100