Avantajele și dezavantajele apartamentelor din blocurile vechi

Pentru că ne-am dat seama că am face un articol prea lung expunând avantajele si dezavantajele aprtamentelor din blocurile noi vs cele din blocurile vechi, am decis să facem o serie de două articole, în care să expunem câteva dintre plusurile și minusurile pentru fiecare în parte.

Deși în cazul Akcent City discutăm despre apartamente în blocuri noi, fiecare persoană care este interesată de achiziționarea unei locuințe își pune și această întrebare: caut într-un bloc vechi, în acest caz referindu-ne la blocurile construite după cutremurul din 77, sau mă duc către blocurile construite recent sau chiar în fază de contrucție? Desigur, noi nu răspundem la aceste întrebări în locul tău, dar îți putem sugera ce să ai în vedere atunci când iei decizia.

Cumpărarea unui apartament nu este doar o decizie foarte importantă, ci și o investiție financiară deloc de neglijat.

Dacă vrei să citești și despre avantajele și dezavantajele aprtamentele din blocurile noi, vezi aici.

 

Avantaje

 

Localizarea

Un avantaj al blocurilor vechi poate fi localizarea. Găsești mult mai multe apartamente în blocuri vechi în zone centrale sau în zone în care poziționarea lor față de centru este mai avantajoasă, având ca punct de pornire centrul localității. Ceea ce ajută și în cazul transportului, având mijloacele de transport în comun la îndemână și făcând economie de timp, dar și de costuri.

Valoarea imobiliară a apartamentelor din blocurile vechi

Este cunoscut faptul că cu cât un apartament este poziționat mai central, cu atât valoarea sa este mai mare și este păstrată în timp. Valoarea lor este păstrată și de unicitate, de faptul că șansele de a găsi un număr mare de aprtamente în aceste zone este limitat și spațiile pentru construcția altor blocuri noi în aceste zone este limitată.

Procesul de achiziție

Când discutăm despre blocurile deja existente, un avantaj îl poate reprezenta intervalul de timp între achiziție și mutarea efectivă în noua locuință. Timpul dintre cumpărarea proprietății și transferul acesteia este relativ scurt când vine vorba de clădirile existente. Te poți muta foarte repede, dacă ai găsit ce îți dorești.

 

Dezavantaje

 

Eficiența energetică scăzută

Există șanse mari ca izolația proprietății să nu fie perfectă, să nu fie termopan sau să aibă un sistem de încălzire învechit. Pe termen lung, acest lucru poate duce la niște facturi mari la energie. Luând în calcul și procesul extrem de dificil și costisitor de montare a unei centrale termice de apartament. Totuși, poți face ceva în acest sens, incluzând măsuri de eficiență energetică atunci când renovezi o proprietate. Dar și acest aspect va presupune costuri suplimentare destul de ridicate.

Renovarea

Este posibil ca foștii propretari să fi adorat culoarea fainței și a gresiei, dar asta să nu corespundă gusturilor tale. Iar asta va presupune înlocuirea acestora. Instalațiile sanitare s-ar putea să nu fie chiar cele mai noi, iar lista este lungă. S-ar putea ca întregul aer al noului apartament să nu fie cel mai modern.

Compartimentarea

Specific apartamentelor din blocurile vechi este împărțirea după planurile vechi, care nu corespund nevoilor omului modern. În zilele noastre, în cazul proiectelor noi, camerele sunt mai spațioase, mai luminoase, ceea ce oferă locuinței o senzație de aerisit.

Conceptul de terasă este rar, ceea ce mai nou cumpărătorii caută să aibă ca spațiu de relaxare în zilele cu soare.

Starea instalațiilor la nivel de bloc

Țevile de bloc nu pot fi schimbate cu ușurință, mai ales că, indiferent că este vorba despre cele din casa ta, acestea au legătură cu cele ale vecinilor. În general, când vine vorba de instalații sanitare și electrice în blocurile vechi, acestea sunt neschimbate de mulți ani, ceea ce generează dificultăți în exploatare și un grad mai scăzut de siguranță.

Lipsa locului de parcare

Discutând despre București, unul dintre cele mai aglomerate orașe, cu cel mai mare număr de mașini la nivel European, locurile de parcare nu sunt nicidecum pe măsura numărului de mașini. Din păcate, multe dintre zonele cu blocuri vechi sunt deficitare la capitolul locuri de parcare.

Nimic nu este mai neplăcut după o zi obositoare decât să cauți un loc de parcare lângă bloc. Mai mult, întotdeauna va exista stres cauzat de faptul că mașina este parcata în aer liber, este supusă unor riscuri sau chiar destul de departe de bloc. Parcarea subterană este doar un vis pentru locuitorii din blocurile vechi.

Comunitatea

În general, comunitățile din blocurile mai vechi sunt deja formate. Astfel, comparativ cu blocurile noi, unde atunci se formează comunitatea, aveți aceleași dorințe cu privire la mediul în care locuiți, iar relațiile de prietenie se formează mult mai ușor, în cazul blocurilor vechi ai nevoie de mult mai mult timp să te integrezi, să formezi relații și, de ce nu, chiar și să schimbi anumite lucruri în cadrul blocului.

Intră în
legătură
cu noi

031.005.0100


Str. Navigației, nr. 2A Sector 1, București

Birou de vânzări

Bulevardul Bucureștii Noi, nr. 43

Program

Luni - Vineri - 10:00 - 18:00

Sâmbătă - 10:00 - 14:30

Duminică - Închis

Vă recomandam să faceți o programare în avans, pentru a evita timpul de așteptare.













    phone logo 031.005.0100